Menu

Adelante heeft een Schoolplein14!

3 juli 2017

Afgelopen vrijdag vond bij Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen in Valkenburg a/d Geul de officiële opening van Schoolplein14 plaats. Dit gebeurde in aanwezigheid van medewerkers  van de Johan Cruijff Foundation (JCF) en andere genodigden. Tijdens deze feestelijke middag op 30 juni kreeg Adelante speciaal voor onze leerlingen 4 nieuwe sportrolstoelen overhandigd door de Foundation. 

Deze rolstoelen maken deel uit van de actie van de Foundation om de mytylscholen in Nederland nieuwe rolstoelen te sponsoren. In dat kader nodigde Adelante hun oud-leerling en top rolstoeltennisser (nummer 1 op de world ranking junioren) Sam Schröder uit om een rolstoeltennis-clinic voor en met onze jongeren te organiseren. Van de vier nieuwe rolstoelen hebben de leerlingen dan ook dankbaar gebruik gemaakt.

Het was een zeer geslaagde middag waarin iedereen zich van zijn sportiefste kant heeft laten zien. Als afsluiting speelde Sam een sponsorpartij tegen directeur onderwijs Chantal Gilissen om geld in te zamelen voor het verwezenlijken van zijn Olympische droom in Tokyo in 2020. Sam had een gelijkwaardige tegenspeler gevonden in Chantal. Na een pittige partij won Sam uiteindelijk de wedstrijd met 3-2 en kreeg hij van Adelante een bedrag van €1000,- aan sponsorgeld. Wij wensen Sam veel succes bij het realiseren van zijn droom!

Meer over schoolplein 14. 

<toon alle berichten