Menu

Succesvolle audicienavond

28 juni 2017

De jaarlijkse audicienavond van Adelante Audiologie & Communicatie was opnieuw een groot succes, ondanks de warme vrijdagavond waren er toch weer meer dan 50 audiciens uit heel de regio aanwezig.

Zij werden verwelkomt met een drankje, waarna om 19 uur het programma van start ging. De opening werd verzorgd door Martin Stollman, klinisch fysicus - audioloog/zorginhoudelijk manager van Adelante Audiologie & Communicatie. 

Het programma gaf een overview van een aantal belangrijke aspecten in een audiologisch centrum. Er was vooral aandacht voor de multidisciplinariteit van de zorg. Saskia Ranson (psycholoog) vertelde over de psychologische aspecten bij gehoorgerelateerde problemen. Janine Goossens (logopedist) sprak over de communicatietraining bij het audiologisch centrum, als enkel het inzetten van techniek niet voldoende is.

Na de pauze vervolgde Lobke Dauven (maatschappelijk werker) de avond met aandacht voor maatschappelijk werk in een audiologisch centrum. Afsluitend werd er een interessante bijdrage geleverd door Skadi van der Meer (klinisch fysicus in opleiding), zij ging in op slechthorendheid en lawaai op de werkplek, over hoe complex werk en gehoor in de praktijk zijn. Na dit programma was er nog tijd om onder het genot van een gezellige borrel na te praten over zaken die spelen in de audiologie.

Organisatie van deze bijeenkomst was in handen van Martijn van Veghel. Een volgende audicienavond zal traditiegetrouw weer bij onze collega’s Adelante Noord zijn. 

Audicienavond 2017

<toon alle berichten