Menu

Mitch Valize van Adelante on Wheels wint HandbikeBattle in Oostenrijk

30 juni 2017

Vorige week donderdag vond de jaarlijkse HandbikeBattle Plaats in Oostenrijk. Deze Battle is een sportieve wedstrijd tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Voor sommige een pure wedstrijd, voor anderen de sportieve en persoonlijke uitdaging van het jaar!

Op 22 juni vond de 5e editie van de HandbikeBattle plaats in het Kaunertal (Tirol, Oostenrijk). Ruim 100 sporters met een lichamelijke beperking gingen de strijd aan over een tocht van 20 km, met een hoogteverschil van bijna 1000 meter. In een periode van 5 jaar is deze wedstrijd uitgegroeid tot een indrukwekkend evenement. De deelnemers leveren niet alleen fantastische persoonlijke prestaties, maar er worden ook interessante onderzoeksgegevens verzameld. Hiermee hopen de betrokken wetenschappers de revalidatie nog verder te verbeteren.

Het team dat elk jaar namens Adelante deelneemt aan de Battle is Adelante on Wheels. Adelante on Wheels eindigde dit jaar op de zesde plek van alle teams. Extra bijzonder is dat Mitch Valize van team Adelante on Wheels als aller eerste over de finish kwam van alle deelnemers in een tijd van 1:21:29. Als tweede eindigde 'onze' Aaron van der Meeren die individueel deelnam. Bij de dames eindigde Romy Pantsers van team Adelante on Wheels als twee overall, met een tijd van 3:30:10. Wat een topprestaties, gefeliciteerd! Op deze website vind je alle uitslagen op een rij.

Bekijk hier het videoportret dat wij in 2016 van de mannen maakten.

 

Winnaars HandbikeBattle 2017

<toon alle berichten