Menu

Mindfulness training voor jongeren en medewerkers bij Adelante in Valkenburg

4 juni 2017

Een bijzondere start van een van de zonnige dagen afgelopen week. Bij Adelante in Valkenburg werden de meditatiematjes uitgerold in het gras, zittend in de schaduw van de bomen met een zacht briesje om de deelnemers heen. Hoe mooi kon de dag starten.

De revalidatiemedewerkers van team Jongeren van Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen volgen een tienweekse mindfulness training. Cesarine Passau Pasmans, kinder- en jongeren mindfulness trainer verzorgt deze training. Zij heeft een zorgvernieuwingsplan geschreven en voert dit jaar het project uit bij team Jongeren. Drie groepen jongeren volgen de tienweekse training en daarnaast volgt ook het revalidatieteam diezelfde training. Zelf ervaren wat mindfulness is, waar de jongeren mee bezig zijn en hoe ze dit in hun werk kunnen toepassen; voor zichzelf maar ook voor de jongeren. Het zorgt voor verbinding. Een krachtige combinatie want de positieve effecten zijn al merkbaar!

De groep werd afgelopen week meegenomen met kleine praktische oefeningen, vooral veel ervaren en doen. Zacht klonk de klankschaal en er werd geëindigd met blote voeten in het gras. Klaar voor de werkdag die voor hen lag met een frisse en rustige blik. Een verademing!

Mindfulness bij Adelante

<toon alle berichten