Menu

Ervaringsverhaal van moeder van Bruce (2) over vroegrevalidatie

1 juni 2017

Vandaag in 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook Bruce Custers (2), gediagnosticeerd met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van zuurstofgebrek na een hartstilstand.

Jeanny, moeder van Bruce, vertelt over de heftige tijd, maar ook over de fijne sfeer bij Adelante Vroegrevalidatie.

“Ik merkte al vrij snel na de geboorte dat er iets niet in orde was met Bruce. Zo was zijn ademhaling erg oppervlakkig en voelde hij vaak klam aan. We zijn een paar keer naar de huisarts geweest, zonder resultaat. Toen Bruce 4 maanden oud was, liet ik me niet opnieuw wegsturen en heb ik bij de huisarts een doorverwijzing geëist. Het voelde gewoon niet goed. Vrijwel meteen zagen de artsen van het AZM dat Bruce een hartafwijking heeft en dat het nodig was om zijn hartje te resetten. Tijdens het resetten kreeg hij een hartstilstand. Ze hebben hem 75 minuten lang gereanimeerd voordat zijn hartje weer op gang kwam. Het was voor hem en voor ons letterlijk 2 voor 12.

Tijdens de reanimatie heeft Bruce zuurstofgebrek gehad, wat een hersenbeschadiging heeft veroorzaakt. De artsen in Maastricht hebben ons direct doorverwezen naar het ziekenhuis in Leuven, naar een gespecialiseerde afdeling kindercardiologie. Hier heeft Bruce 3 weken gelegen, waarvan 10 dagen aan een hart/longmachine. Het was echt een afschuwelijke, onzekere tijd." Lees het hele verhaal. 

Bruce Custers_Header

<toon alle berichten