Menu

Donderdag 22 juni: Handbikebattle in Oostenrijk

21 juni 2017

Adelante doet ook dit jaar weer mee aan de HandbikeBattle onder de naam 'Adelante on Wheels'. Deze Battle is een sportieve wedstrijd tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Voor sommige een pure wedstrijd, voor anderen de sportieve en persoonlijke uitdaging van het jaar!

Op 22 juni vindt de 5e editie van de HandbikeBattle plaats in het Kaunertal (Tirol, Oostenrijk). Ruim 100 sporters met een lichamelijke beperking gaan de strijd aan over een tocht van 20 km, met een hoogteverschil van bijna 1000 meter. In een periode van 5 jaar is deze wedstrijd uitgegroeid tot een indrukwekkend evenement. De deelnemers leveren niet alleen fantastische persoonlijke prestaties, maar er worden ook interessante onderzoeksgegevens verzameld. Hiermee hopen de betrokken wetenschappers de revalidatie nog verder te verbeteren.

Via een livestream op www.handbikebattle.nl kun je de start en finish zien.

Adelante on Wheels
De vereniging Adelante on Wheels bestaat sinds 2017. Adelante vond het oprichten van een vereniging van aangepast wielrennen essentieel voor het ontplooien van de lange termijn doelstellingen. Adelante on Wheels is tevens de naam van het deelnemende team van de HandbikeBattle. Het team varieert per jaar, maar het zijn altijd revalidanten of oud-revalidanten van Adelante. Samen met hun buddy's, begeleiders en de zeer gedreven coaches bereiden de deelnemers zich voor op de grote dag.

Maak hier kennis met het team of volg Adelante on Wheels op Facebook. 

Lees ook het verhaal van Adelante deelnemer Romy Pantsers 'Romy vindt nieuwe passie', gepubliceerd in 1lokaal, regio Limburg.

Wij wensen team Adelante on Wheels heel veel succes!

<toon alle berichten