Menu

Workshop stimulatie motoriek voor team De Raesdonck

18 mei 2017

Afgelopen maand deed het team van De Raesdonck* plus twee medewerkers van Dribbel (één van de peutergroepen van de vroegrevalidatie van Adelante) mee aan een workshop ter stimulatie van de motoriek van mensen met een meervoudige beperking. 

De methode ‘Ervaar het maar’, een methodische werkwijze voor het stimuleren van de motoriek, de zintuigen en de communicatie in de begeleiding van mensen met een (ernstige) meervoudige beperking, bestaat vanaf 2001. Er wordt gebruik gemaakt van een breed kennisgebied zoals:

  • Theorie ervaringsordening (dr. D Timmers-Huigens) of LACCS visie (de Geeter en Munsterman)
  • Communicatiemodel volgens Totale Communicatie
  • Basale stimulatie (Andreas Fröhlich)
  • Motoriek (bekeken vanuit de neurofysiologie en bewegingspedagogiek van Sherborne)
  • Sensorische informatieverwerking

Op deze wijze kan de mens als geheel gezien en benaderd worden. Tijdens de workshop werd een kabouter handpop ingezet om de theorie in de praktijk te laten zien: ‘ervaar het maar!’. Op onze Facebookpagina vindt u een filmpje van de workshop. Let op de bijzondere motorische reactie van één van onze jongeren die aanwezig was.

*De woongroep in De Raesdonck op het terrein van Adelante in Valkenburg bieden professionele zorg- en zorgverlening aan kinderen of jongeren van 4 tot 18 jaar met een lichamelijke, meervoudige en/of zintuiglijke beperking.

<toon alle berichten