Menu

Volg F.A.I.R. project in Nepal via reisblog

4 mei 2017

Afgelopen 21 april is een groep van Adelante collega´s plus aanhang naar Kathmandu, Nepal, vertrokken om daar ter plekke kinderen met cerebrale parese* te helpen. Eén van de deelnemers, Cesarine Passau, houdt een online reisdagboek bij van deze reis. 

Op vrijwillige basis zet team F.A.I.R. project zich in om de zorg voor CP kinderen in Nepal te verbeteren. Team F.A.I.R. project bestaat uit Ruud Roijen, Peter Heuts, Eugene Rameckers, Ingrid Meeuwsen, Anke Defesche, Cesarine Passau en Marjo Hanckmann. In februari 2016 zijn ze in Nepal gestart met een cursus gespreid over drie jaar om toe te werken dat er na het derde jaar zelfstandig door de Nepalezen een ‘Hand in hand survivalkamp’ en ‘Fitcare4u kamp’ gedraaid kan worden naar voorbeeld van Adelante. Hiervoor zijn een viertal Nepalese collega’s  vorig jaar in Nederland  uitgenodigd voor een uitbreiding van de basiscursus volgens ‘train de trainers principe’. Dit jaar wordt er gestart met een vervolgcursus voor de groep van 2016.  De vervolgcursus is gericht op een kort intensief programma op basis van handvaardigheid en zelfredzaamheid. Dit zal uiteindelijk leiden tot het  Fitcare4u en Hand in hand survivalkamp. Doel van dit alles is dat er in 2018 in diverse centra deze programma’s voor kinderen met CP draaien. Team F.A.I.R. project heeft zich dit jaar ten doel gesteld om de groep te voorzien van materialen ter ondersteuning van de therapieën.

Cesarine: “Ik voel me bevoorrecht dit jaar mee te mogen gaan met deze bevlogen groep collega´s die zich op vrijwillige basis inzetten om de zorg voor CP kinderen in Nepal te verbeteren. Spannend, ook voor het thuisfront, die moeten wennen aan een ineens reislustige moeder. Het wordt wederom een onvergetelijke reis en ik kijk er enorm naar uit. Ik ga jullie op de hoogte houden middels dit reisblog en ook op Facebook zijn onze verhalen te lezen.”

Volg Cesarine: http://cesarine.reislogger.nl/

Volg de reizigers via Facebook.

 

*Cerebrale parese (CP) is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen. CP ontstaat voor het eerste levensjaar. CP is in Nederland de meest voorkomende oorzaak van (motorische) beperkingen bij kinderen.

<toon alle berichten