Menu

Succesvolle open dag Villa Franca

15 mei 2017

Afgelopen zaterdag, 13 mei, vond de open dag van Adelante Villa Franca plaats. Het woontraincentrum opende zowel in Geleen als in Heerlen haar deuren.

Woontrainen is gericht op het trainen van vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te wonen voor jongeren met een beperking. In de kleinschalige woontraincentra Villa Franca in Heerlen en Geleen verblijven jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Ze hebben een eigen woon-/slaapkamer, badkamer en toilet en delen de huiskamer en keuken. De huizen zijn modern, ruim en gezellig en liggen dichtbij het centrum. De jongeren worden begeleid bij alles wat ze tegenkomen om zo zelfstandig mogelijk te leven: van de eigen verzorging en het huishouden tot het regelen van vervoer en de invulling van de (vrije) tijd. Belangrijk in de ontwikkeling is ook dat zij zichzelf leren kennen: wat kan en wil ik, en wat kan ik (nog) niet. Waar heb ik hulp bij nodig en waar juist niet?

De open dag werd goed bezocht door potentiële nieuwe bewoners met hun ouders, maar ook door andere geïnteresseerden. Wethouder Dauven van Valkenburg was aanwezig bij de open dag in Heerlen. Het was een mooie dag.

Meer weten? 
www.adelantehelptvooruit.nl  of www.facebook.com/villafranca
Villa Franca Geleen: Rijksweg Centrum 32-34, 6161 EG Geleen
Villa Franca Heerlen: Deken Nicolayestraat 21, 6411 CL Heerlen 

 

Open dag Villa Franca 2017 (1)

<toon alle berichten