Menu

Mini-symposium over stageconcept M-ZIC van Adelante en Zuyd

9 mei 2017

Woensdag 10 mei vindt er om 15.00 uur een mini-symposium plaats in de aula van Adelante in Hoensbroek om kennis te maken met het nieuwe interdisciplinaire stageconcept van Adelante en Zuyd, genaamd ‘M-ZIC’ (Multidisciplinair Zorg Innovatie Centrum). In dit stageconcept staan anders leren, kijken en doen centraal. Het M-ZIC is een zorg-, leer- en werkomgeving die ruimte biedt voor innovatie en wetenschap.

Adelante is in nauwe samenwerking met Zuyd gestart met een stageconcept dat werd ontwikkeld binnen de klinische revalidatie: het M-ZIC. Met het inrichten van een krachtige interdisciplinaire leer-, werk- en zorgomgeving, krijgen professionals en stagiaires van diverse opleidingen de kans om samen te werken in de zorgpraktijk.

Win-winsituatie
Gezamenlijk leren en innoveren staat centraal tijdens de stage bij Adelante. Voor de professional biedt dit mogelijkheden om kennis op peil te houden en zich verder te ontwikkelen (lerend werken) en de student wordt gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen en te kwalificeren (werkend leren). Leren in de werkomgeving draagt zorg voor een goede overdracht van kennis naar concrete situaties.

De begeleiding is er op gericht om de student aan het denken te zetten en zelf te laten ontdekken. De verantwoordelijkheid om te leren ligt bij de student zelf. De begeleider heeft de rol van coach, die de student stimuleert om te leren en kennis toe te passen en te evalueren.

Diverse opleidingen
Binnen een M-ZIC werken professionals samen met studenten van diverse opleidingen. Het M-ZIC van Adelante en Zuyd is in februari gestart met studenten verpleegkunde, fysiotherapie en ergotherapie. In september gaan ook de opleidingen logopedie en creatieve therapie starten.

Woensdag: M-ZIC dag
Iedere woensdag is het M-ZIC-dag en werkt de stagiair, samen met andere hbo-stagiaires van Zuyd, aan zijn professionele ontwikkeling en samenwerkingscompetenties. Dit gebeurt bij de Adelante Academie in de vorm van klinische lessen, intervisie, presentaties en masterclasses. Deze dagen worden verzorgd door professionals van Adelante en Zuyd. Hetgeen een stagiair leert tijdens M-ZIC dagen, kan hij in de praktijk brengen tijdens de overige stagedagen en andersom. Het M-ZIC team staat daarnaast ook zeer open voor studenten en professionals die zelf onderwerpen aandragen. Zo maken we samen een krachtige werk-, leer- en zorgomgeving!

Succesvolle start
De eerste groep studenten is 6 februari jl. succesvol gestart met M-ZIC bij Adelante. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Pascalle van Bilsen, coördinator innovatie van het Adelante Kenniscentrum via p.bilsen@adelante-zorggroep.nl

Poster Minisymposium MZIC-page -001

 

<toon alle berichten