Menu

Inspirerend bezoek verzekeringsartsen UWV aan Adelante Arbeid

1 mei 2017

Onlangs heeft een delegatie van de verzekeringsartsen van UWV Heerlen Adelante Arbeid bezocht. Zij hebben uitgebreid kennis gemaakt met de onderzoeksmethoden om de functionele (arbeids)belastbaarheid in kaart te brengen. De verzekeringsartsen wilden graag zelf ondervinden wat cliënten meemaken bij deze onderzoeken: “je kunt niet goed doorverwijzen als je niet precies weet wat het inhoudt”, alsdus Vincent Eggen. 

De middag is ingericht om de verzekeringsartsen te laten ervaren wat de onderzoeken inhouden, we hebben de methodiek besproken en hen meegenomen over het nieuwe behandelplein van Adelante. Het hart van het behandelplein is namelijk gericht op participatie in de breedste zin van het woord. Iedereen die bij Adelante komt, of het nu revalidanten zijn of cliënten die naar de afdeling Arbeid worden verwezen; voor iedereen geldt dat het gaat om de mogelijkheden die eenieder heeft om te (blijven) participeren: in de thuissituatie, maatschappij en in werk. Deze visie sluit ook aan bij die van de verzekeringsartsen.

In een evaluatie van deze middag op 12 april jl. geven Vincent Eggen en Sjaak Govaarts, beiden verzekeringsarts, aan dat zij het als een waardevolle bijeenkomst hebben ervaren. De methodiek om de belastbaarheid in kaart te brengen en de functionele vertaalslag die van klinische gegevens wordt gemaakt, wordt als degelijk en bruikbaar ervaren. De rapportages van Adelante Arbeid worden als goed geëvalueerd en daar zijn we trots op!

De discussie die we met de verzekeringsartsen hebben kunnen voeren over visie op gezondheid en arbeidsvermogen is ook voor het team van Adelante Arbeid zeer waardevol geweest. We willen in gesprek zijn en blijven met onze opdrachtgevers. UWV is niet alleen een belangrijke verwijzer, maar ziet ook de rapportages van Adelante Arbeid als onderdeel van het dossier dat onze verwijzende bedrijfsartsen voor hun medewerker aanleggen. Juist daarom is het van waarde te weten waar we voldoen aan verwachtingen en waar we kunnen en moeten bijschaven. Kwaliteit staat gelijk aan de volgende vergelijking: kwaliteit = ervaring – verwachting.

Werkbezoek UWV aan Adelante Arbeid

<toon alle berichten