Menu

Adelante presenteert op EWMA 2017

11 mei 2017

Evelien Vander Sloten (fysiotherapeut Adelante) en Janneke Goossens (ergotherapeut Adelante) bezochten afgelopen week EWMA 2017, een congres van European Wound Management Association, in Amsterdam.

De EWMA is een Europese non-profit organisatie voor wondverzorging. De conferentie EWMA 2017 duurde drie dagen en stond bol van de informatie voor bezoekers; van gratis paper sessies, workshops en e-posters tot presentaties van allerhande betrokken organisaties.

De organisatie van EWMA 2017 benaderde Adelante om een workshop over wondzorg te verzorgen. Dit komt voort uit onze samenwerking met BBeterzorg Expertise Centrum Wondzorg (ECW), een ketensamenwerking. ECW is een verpleegkundig wondcentrum voor de behandeling van complexe wonden. In de thuissituatie begeleiden zij de wondzorg van patiënten en aansluitend start Adelante een zitbehandeling op, waarbij we ons richten op preventie van decubitus.

Evelien gaf de presentatie samen met Sandy Uchtmann, wondverpleegkundige van ECW, Janneke ondersteunde hen. De dames presenteerden uit naam van Adelante, onze zitpoli en team dwarslaesie. Onderwerp was de relatie tussen de zithouding van een patiënt en zijn wonden. Aan de hand van een casus namen Evelien en Sandy de aanwezig mee in hun verhaal waarbij de nadruk lag op wondgenezing.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janneke Goossens.

<toon alle berichten