Menu

Adelante presenteert op EACD congres

24 mei 2017

Afgelopen week werd het EACD (European Academy of Childhood Disability) congres in Amsterdam georganiseerd met als thema “Steps into the future”. Adelante was goed vertegenwoordigd op dit congres.

De onderzoeken van Lieke Brauers, Mellanie Geijen, Laura Beckers en Koen Dekkers zijn gepresenteerd alsook het Fitcare4U programma van Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen.

Daarnaast hebben de aanwezigen van Adelante samen met collega’s uit het land (zie foto van ‘handen in elkaar’ groep), ouders én twee jongeren met unilaterale cerebrale parese (uCP, een eenzijdige aandoening), een mini-symposium gegeven. Het onderwerp van dit symposium waren  intensieve therapieprogramma’s ter verbetering van de arm- en handvaardigheid van kinderen met een uCP, getiteld: ”Unilateral Cerebral Palsy: Intensive upper limb treatment modalities from 0 to 19 years in the Netherlands. Requirements for realization and experiences of children and parents”.

De presentaties,  maar zeker het symposium in samenwerking met ouders en jongeren zelf, zijn heel goed ontvangen. We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen van collega’s uit binnen- en buitenland.

Bekijk foto's van het congresbezoek in het fotoalbum rechtsboven op deze pagina.

<toon alle berichten