Menu

Adelante Kenniscentrum experimenteert met slimme pleisters

3 mei 2017

Binnen Adelante experimenteren we deze maand met slimme pleisters. Deze pleisters meten o.a. hartslag, hartfilmpje, ademhalingsfrequentie, huidtemperatuur en activiteit.

Enkele patiënten op de afdeling cardiologie zullen de pleister 2 dagen dragen. De waarden kunnen meteen afgelezen worden op een telefoon, maar kunnen ook achteraf worden geraadpleegd. Aanleiding hiervoor zijn patiënten die buiten therapietijd klachten ervaren die niet meteen definieerbaar zijn. We hopen met deze pleister meer inzicht te krijgen in deze klachten, door gedurende een grotere tijdsperiode en gedurende verschillende dagelijkse activiteiten te meten.

Omdat zwemmen een onderdeel van de therapie is binnen Adelante en op dit moment geen monitoring plaatsvindt in het zwembad, hebben we de pleisters getest in het zwembad. Dit hebben we gedaan in nauwe samenwerking met het REshape Center for Innovation van het Radboudumc, academisch ziekenhuis te Nijmegen, die al ruime ervaring heeft met de evaluatie van het gebruik van deze slimme pleister. Zij hebben hier een videocompilatie van gemaakt. Voor meer informatie over de slimme pleisters kun je contact opnemen met Lisa Morsink, coördinator innovatie van het Adelante Kenniscentrum.

 

<toon alle berichten