Menu

Open dag 13 mei 2017 in woontraincentra Heerlen en Geleen

9 april 2017

Woontrainen is gericht op het trainen van vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te wonen voor jongeren met een beperking. Je kunt dromen en piekeren over de volgende stap, maar je kunt beter gewoon vrijblijvend binnen lopen op zaterdag 13 mei tussen 12.00 en 17.00 uur in Geleen of Heerlen om te ervaren of woontrainen bij je past.

In de kleinschalige woontraincentra Villa Franca in Heerlen en Geleen verblijven jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Ze hebben een eigen woon-/slaapkamer, badkamer en toilet en delen de huiskamer en keuken. De huizen zijn modern, ruim en gezellig en liggen dichtbij het centrum. De jongeren worden begeleid bij alles wat ze tegenkomen om zo zelfstandig mogelijk te leven: van de eigen verzorging en het huishouden tot het regelen van vervoer en de invulling van de (vrije) tijd. Belangrijk in de ontwikkeling is ook dat zij zichzelf leren kennen: wat kan en wil ik, en wat kan ik (nog) niet. Waar heb ik hulp bij nodig en waar juist niet?

Leren doe je niet binnen vier muren. We gaan met de jongeren op pad, waardoor zij ervaringen opdoen en zo zelf ontdekken wat wel en niet bij hen past. We stimuleren de jongeren om zelf contact te onderhouden met school, mogelijke werkgevers, jobcoaches, dagbesteding en ondersteunen hen daar waar nodig. Ook begeleiden we hen bij sociale contacten, gezondheid, relaties en vrije tijd. Alles zelf ervaren, daarvan leren en je eigen kracht ontdekken. Daar draait het om. Zo krijgen ze een volwaardige kans om helemaal mee te doen. 

Meer weten?
www.adelantehelptvooruit.nl  of www.facebook.com/villafranca
Villa Franca Geleen: Rijksweg Centrum 32-34, 6161 EG Geleen
Villa Franca Heerlen: Deken Nicolayestraat 21, 6411 CL Heerlen 

Meer informatie
Het Servicebureau is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via 045 – 5282600 of via sbk@adelante-zorggroep.nl

Open Dag Villa Franca _poster

 

<toon alle berichten