Menu

Ervaringsverhaal in boekvorm over leven met Cerebrale Parese

7 april 2017

Christine Regber-Martens is in de Verenigde Staten geboren, maar al tien jaar Nederlandse. Zij heeft Cerebrale Parese*. Een aandoening, geen ziekte, veroorzaakt door zuurstofgebrek tijdens de geboorte.

Haar leven is alles behalve saai of triest. Zij schrijft artikelen, gedichten, blogs én een boek met de bedoeling om andere gehandicapte mensen te inspireren en als voorlichting voor hen die geen handicap hebben. Christine: “In ‘Zoevendemamma Altijd De Hort Op’, beschrijf ik, op luchtige wijze, mijn in vele opzichten bijzondere levensverhaal. Laat je meevoeren op reis en ontdek de wereld van iemand die zich niet uit het veld laat slaan door haar handicap. Een gezonde mix aan durf, inzet, toewijding, liefde en gevoel voor humor leiden tot situaties die aantonen dat niet telt wat er niet kan, maar juist wat er wél kan. Het boek laat ons nadenken over hoe we beter met gehandicapten kunnen omgaan. Dit soort verhalen moet verteld worden om zo de beeldvorming van mensen met cerebrale parese en andere handicaps, positiever te maken.”

Lees meer en bestel het boek op haar website, http://www.zoevendemamma.nl.

Zoevende Mamma

* Cerebrale Parese is een verzamelterm: een combinatie van symptomen waarbij het belangrijkste kenmerk is dat er het een houdings- en/of bewegingsstoornis is. Het is dus daarmee ook geen ziekte. De basis ligt in een beschadiging van de hersenen die voor het eerste levensjaar - meestal voor of tijdens de geboorte maar in ieder geval voor de 1e verjaardag - is ontstaan.

 

<toon alle berichten