Menu

Adelante 11 april in 'Je zal het maar hebben' op BNN

10 april 2017

Sanne Stoffels (18), cliënt van Adelante kinderrevalidatie, heeft in de zomer van 2016 meegewerkt aan het programma ‘Je zal het maar hebben’ (BNN) met Tim Hofman.

De aflevering van Sanne wordt op dinsdagavond 11 april 2017 uitgezonden op NPO3 om 21.20 uur. Ze vertelt in dit programma haar persoonlijke verhaal over haar conversiestoornis, waarbij ook een klein onderdeel van haar therapie te zien is bij Adelante. 

Door een onbekende psychische oorzaak kan Sanne haar arm niet bewegen, alleen haar vingers. Dat gebeurde twee jaar geleden zomaar uit het niets. Sanne vermoedt zelf dat het komt door een heftig reumavoorlichtingsweekend. Ze werd toen namelijk geconfronteerd met haar toekomst.

Sanne heeft jeugdreuma en haar gewrichten zijn daardoor stijf en pijnlijk. Haar moeder heeft hetzelfde, maar rijdt Sanne wel overal naartoe. Gelukkig maar, want fietsen lukt Sanne niet. Net zoals veel alledaagse dingen. Aankleden, eten snijden en oorbellen in doen... Dat is enorm confronterend voor Sanne. Daarom komt ze elke week naar Adelante in Valkenburg voor therapie.

Bekijk hier de aflevering na 11 april.

 

Je Zal Het Maar Hebben

<toon alle berichten