Menu

Sponsorloop kinderen van Adelante voor kinderen met cerebrale parese in Nepal

23 maart 2017

Sinds 2012 werkt een team vrijwilligers vanuit Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Wonen & Onderwijs in Valkenburg voor kinderen in Nepal. Middels het F.A.I.R. project (Fundraising, Acquisition of knowledge and skills, Innovation and Reaching the unreached) wordt de situatie van kinderen met een Cerebrale Parese (CP)* in Nepal verbeterd. Op 21 april vertrekt wederom een groep naar Nepal. Voor die tijd willen ze echter geld inzamelen via een sponsorloop van kinderen, voor kinderen op 19 april a.s.

Team F.A.I.R. project werkt samen met Stichting Kumari, het HRDC (Hospital and Rehabilitation centre for Disabled Children) Banepa  en S.E.R.C.- school (Special Education and Rehabilitation Center) te Nepal. Er zijn meerledige doelen verbonden aan dit project:

  1. Maatschappelijk ondernemerschap en betrokkenheid van Adelante vormgeven
  2. Uitwisselen van kennis en kunde
  3. kennismaking met een andere cultuur, bewustwording van eigen situatie, stimuleren van wereldburgerschap

Plannen 2017
Op vrijwillige basis zet team F.A.I.R. project zich in om de zorg voor CP kinderen in Nepal te verbeteren. Team F.A.I.R. project bestaat uit Ruud Roijen, Peter Heuts, Eugene Rameckers, Ingrid Meeuwsen, Anke Defesche, Cesarine Passau en Marjo Hanckmann. In februari 2016 zijn ze in Nepal gestart met een cursus gespreid over drie jaar om toe te werken dat er na het derde jaar zelfstandig door de Nepalezen een ‘Hand in hand survivalkamp’ en ‘Fitcare4u kamp’ gedraaid kan worden naar voorbeeld van Adelante. Hiervoor zijn een viertal Nepalese collega’s  vorig jaar in Nederland  uitgenodigd voor een uitbreiding van de basiscursus volgens ‘train de trainers principe’. Dit jaar wordt er gestart met een vervolgcursus voor de groep van 2016.  De vervolgcursus is gericht op een kort intensief programma op basis van handvaardigheid en zelfredzaamheid. Dit zal uiteindelijk leiden tot het  Fitcare4u en Hand in hand survivalkamp. Doel van dit alles is dat er in 2018 in diverse centra deze programma’s voor kinderen met CP draaien. Team F.A.I.R. project heeft zich dit jaar ten doel gesteld om de groep te voorzien van materialen ter ondersteuning van de therapieën.

De sponsorloop
Maar hoe gaan ze dit financieren? In het kader van wereldburgerschap hebben ze besloten samen met de kinderen van Adelante onderwijs iets te doen voor de kinderen  met een beperking in Nepal. Daarom organiseert Team F.A.I.R. project een sponsorloop die op woensdag 19 april gehouden wordt op het terrein van Adelante. Alle  leerlingen van Adelante, jong en oud, gaan daarvoor op zoek naar mensen die hen willen sponsoren voor deze loop. Ze vragen aan ouders, broers of zussen, oma’s en opa’s, buren, of kennissen om hierbij te helpen. De sponsoren mogen zelf bepalenwelk bedrag ze willen sponsoren. Wilt u ook sponsoren? Neem dan contact op met de organisatie via Adelante of via hun Facebookpagina waarop hun reis te volgen is. Wij wensen jullie heel veel succes!  

*Cerebrale parese (CP) is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen. CP ontstaat voor het eerste levensjaar. CP is in Nederland de meest voorkomende oorzaak van (motorische) beperkingen bij kinderen.

 

Nepal

<toon alle berichten