Menu

Mad Science bij Adelante Onderwijs in Valkenburg

30 maart 2017

Regelmatig bezoekt een medewerker van Mad Science onze klassen van Leerweg Basisonderwijs en Pre Arbeid voor het geven van een gastles op het gebied van techniekonderwijs. 

Deze lessen komen voort uit het STEM-project (Science, Technology, Engineering en Mathematics), dat als doel heeft jonge kinderen spelenderwijs te laten kennismaken met wetenschap en techniek. Sinds dit schooljaar maken we niet alleen gebruik van de gastlessen, maar ook van de leskisten van Mad Science. De bedoeling van deze leskisten is het stimuleren van een nieuwsgierige, onderzoekende en ontwerpende leerhouding van de kinderen (de zogenaamde 21st century skills). Zo gingen de leerlingen van Pre Arbeid 2 bijvoorbeeld aan de slag met de leskist ‘grondwerken’. Eén van de activiteiten uit deze leskist had betrekking op vulkanen. Na het verkennen van wat algemene informatie gingen de leerlingen zelf aan de slag met het maken van een ‘echte vulkaan’. Wat een leuke en leerzame activiteit was dat! Het enthousiasme van de leerlingen en het leerrendement dat het oplevert, motiveert de leerkrachten om zulke activiteiten steeds vaker in te zetten in de groep.

 

Mad Science

<toon alle berichten