Menu

Geslaagde carnavalsviering bij Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen

2 maart 2017

Elk jaar wordt bij Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen en Valkenburg groots carnaval gevierd met alle kinderen. Ook dit jaar was de schoolcarnaval weer heel succesvol.  

Vrijdag 17 februari was het zover: de prinsenpaaruitroeping van Adelante in Valkenburg. Onze prins en prinses hadden het heel lang stil moeten houden en dat was misschien nog het aller moeilijkste op de dag zelf. Om 13.30 uur gingen we dan eindelijk met zijn allen naar de gymzaal. Onze huisband Noets Toes speelde carnavalskrakers om lekker in de stemming te komen. En na een heel korte inleiding, waarin de Raad van Elf zich voorstelde, kwam daar een kist aanrijden met een groot laken erover. Wie zouden erin zitten? We telden af van elf tot nul en zagen Prins Mika en Prinses Alisha tevoorschijn komen. Wat een rood-geel-groene energie heeft dit stralende Prinsenpaar uit klas Pre Arbeid 3! Nadat de aanwezige familieleden van het prinsenpaar gehuldigd waren, barstte er al een gezellig feestje los. Maar dat was natuurlijk nog maar een voorproefje op de jaarlijkse grote kindercarnavalsviering…

…want op vrijdag 24 februari barstte het feest pas echt helemaal los! De weergoden waren ons helaas niet goed gezind. Het regende veel en hard en dat deed de organisatie besluiten om de optocht door de gang te laten lopen in plaats van buiten door de straten. Maar ook binnen werd het één groot feest! We verzamelden in de gymzaal, waar we eerst ‘het bölke’ oplieten. Vervolgens stelden alle kinderen zich op in de gang om te kijken naar de prins en prinses die langs kwamen. 

De kleuters waren als bijtjes verkleed, groep paars, geel en de andere kleurgroepen als (b)engeltjes en groep 3 waren prachtige vlinders. Na de optocht werd er gefeest in de gymzaal, lekker frietjes en broodjes knakworst gegeten, buiten gespeeld en nog meer gesprongen op carnavalsmuziek. En soms moesten we even uitrusten…. Het was een drukke maar gezellige dag!

Bekijk een aantal foto's in het fotoalbum rechts.

<toon alle berichten