Menu

Succesvolle kennismaking met Virtual Reality

17 februari 2017

Op dinsdag 14 februari heeft Adelante kennis kunnen maken met Virtual Reality (VR). Medewerkers en cliënten hebben de VR oplossingen van VRiendje (www.vr-iendje.nl) mogen ervaren en hun kijk op de inzet van VR binnen Adelante kunnen geven. Er hebben sessies plaatsgevonden met diverse disciplines en in de pauze kon iedereen langskomen om het zelf te ervaren.

Met de input van medewerkers en cliënten zijn er nu 14 kansen (!) geïdentificeerd voor de inzet van VR binnen Adelante. We zijn enorm blij met deze input en het enthousiasme van onze medewerkers en cliënten!

Onder andere het verzorgen van een stompwond bij een cliënt met VR bril was een groot succes. Terwijl zij zich middels de VR bril in het carnavalsgedruis waande werd de wond verzorgd, en waar zij normaal angst en pijn ervaarde, was zij nu helemaal ontspannen. 

Heeft u deze VR dag gemist maar toch interesse? Tijdens de open dag op zaterdag 18 maart (10.00 - 16.00) komt Vriendje tussen 11.00 en 16.00 weer naar Adelante in Hoensbroek. Kom langs om VR te ervaren! Opmerkingen of ideeën? Mail naar Lisa Morsink, coördinator innovatie van het Adelante Kenniscentrum.

 

VR

<toon alle berichten