Menu

Gratis symposium ‘RAPP met de cliënt als gesprekspartner’

23 februari 2017

Op vrijdag 7 april 2017 vindt het tweede symposium plaats van Kenniscentrum Zorgcommunicatie 2.0 (KCZC) waarin Adelante actief participeert. Het thema is ‘RAPP met de cliënt als gesprekspartner’.Het KCZC zet zich in voor eigentijdse zorgcommunicatie op topniveau, met als uitgangspunt de RAPP-methodiek.

Om in de organisatie een eenduidige en klantgerichte manier van werken te bevorderen is Adelante in 2012 als eerste revalidatiecentrum in Nederland overgestapt op het procesgerichte Elektronisch Patiënten Dossier voor de Revalidatiezorg (R-EPD). Adelante heeft dit gebaseerd op het classificatiemodel ICF en de communicatiemethodiek RAPP. Het Revalidatie Activiteiten & Participatie Profiel (RAPP) is een communicatiemodel dat zowel de communicatie met de cliënt als de interdisciplinaire teamcommunicatie bevordert (RAPP driehoek).

Het symposium is bedoeld voor zorgprofessionals, zorgcoördinatoren of –managers, leerkrachten en onderwijsmanagers, RAPP-trainers en –coaches, ZC-trainers en –coaches, en professionals met affiniteit met het ontwikkelen van zorgcommunicatie. Naast de medisch-specialistische revalidatie (kinder-, volwassen- en ouderenrevalidatie), is ook het onderwijs, woonzorg en de geriatrische revalidatiezorg vertegenwoordigd op het symposium.

Het RAPP biedt sleutelmomenten aan organisaties, teams en zorgprofessionals om de cliënt te betrekken bij het zorgproces. Op welke momenten heeft de cliënt kans om de regie te ervaren, regie te ontwikkelen en zo mogelijk inderdaad eigen regie te nemen? Doorloop in één middag verschillende stappen uit de zorgcommunicatie-cyclus. Vergroot je inzicht, want zo vergroot je ook de kans om de cliënt te ontmoeten als volwaardig gesprekspartner.

Interesse? Lees hier meer over het symposium en over aanmelding.

<toon alle berichten