Menu

Arm-handrevalidatie naar een hoger plan

2 februari 2017

Het arm-hand therapieconcept CARAS (Concise Arm and hand Rehabilitation Approach in Stroke) is ontwikkeld ter ondersteuning van ergo- en fysiotherapeuten. 

Zij gebruiken CARAS bij het behandelen en begeleiden van revalidanten die ten gevolge van een CVA of andere vorm van niet-aangeboren hersenletsel onvolledige verlammingsverschijnselen vertonen in een arm en hand. In Nederland wordt het CARAS concept in vijf revalidatiecentra toegepast: De Hoogstraat, Maartenskliniek, Klimmendaal, Rijndam Revalidatie en Adelante.

Door verdere ontwikkelingen is CARAS inmiddels toe aan een update. Tijdens een bijeenkomst met ergo- en fysiotherapeuten van de vijf betrokken revalidatiecentra op 20 januari jl. is ervaring en kennis uitgewisseld. Samen gaan de betrokkenen CARAS verder doorontwikkelen door een aantal wijzigingen door te voeren en door de algehele inhoud naar een hoger plan te tillen. Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen. 

CARAS team

<toon alle berichten