Menu

Zorginnovaties van harte ondersteund door CZ

23 november 2017

Na meerdere rondes van positieve gesprekken heeft Adelante een akkoord gesloten met alle grote zorgverzekeraars. 

Jack Thiadens en Robert Hooghiemstra, resp. bestuurder en manager business control van Adelante: “Adelante is een solide organisatie en heeft bijzondere vormen van zorg in haar brede portfolio. Het is mooi te zien dat Adelante echt voorop loopt en innoveert op meerdere gebieden, zoals in research en onderzoek naar pijn, bij snelle revalidatie van CVA patiënten via de stepped care methode vanuit alle Limburgse ziekenhuizen, alsook in de behandeling voor oorsuizen (tinnitus).” 

Deze drie zorginnovaties worden inhoudelijk van harte ondersteund door de grote zorgverzekeraars, waardoor Adelante steeds beter in staat is de zorg verder te verbeteren. Bovendien krijgt Adelante door goed naar de kostprijs te kijken meer ruimte voor innovatie.

Bij bijvoorbeeld CZ, voor Adelante de grootste verzekeraar in de zorgcontractering, werd het duidelijk dat CZ actief meekijkt naar prijs en kwaliteitsafspraken en mee wil ontwikkelen naar de toekomst. Ook al liggen de verantwoordelijkheden anders, die komen samen bij het praten over goede zorg.

Rien Pijnenburg, manager CZ: “Op de inhoud hebben we elkaar gevonden en natuurlijk contracteren we niet alleen een volume aan zorg (plafond), maar willen voor onze verzekerden ook een goede prijs-kwaliteitsverhouding. We zijn blij dat Adelante daarin prima voor de dag kwam en dat we een akkoord hebben. Zo kijken we met vertrouwen in elkaar naar de toekomst.”

Met twee zorgverzekeraars, CZ en VGZ,  gaat Adelante in januari rond de tafel zitten om een meerjarencontract vorm en inhoud te geven. Hierdoor is Adelante nog beter in staat door te gaan op de ingeslagen weg: uitstekende innovatieve warme zorg te bieden aan patiënten voor Limburg en net daarbuiten. 

<toon alle berichten