Menu

Roofvogelshow als afscheid

20 november 2017

Wat een bijzondere manier van afscheid nemen als revalidant bij Adelante! Marcia had afgelopen week haar laatste dag als cliënte bij de afdeling dwarslaesie en wilde iets moois terug geven aan haar behandelaren en mede revalidanten. Dat deed ze middels een roofvogelshow. Marcia is namelijk in opleiding tot valkenier. Samen met haar trainer Rob, die óók bij Adelante heeft gerevalideerd als patiënt dwarslaesie, liet ze de prachtige vogels van hand naar hand vliegen. 

Marcia en Rob hebben echter niet tegelijkertijd bij Adelante gerevalideerd. Hun gedeelde passie voor roofvogels bracht hen samen. Rob wilde maar wat graag meewerken aan het speciale afscheid van zijn leerlinge. Het idee voor het starten van zijn eigen bedrijf met de inzet van roofvogels ontstond terwijl hij bij Adelante lag om te revalideren. Hier had hij veel tijd om na te denken over wat hij het liefst zou willen doen wanneer hij weer thuis zou zijn. Zijn evenementenbureau Birds@Work verzorgt naast de roofvogelshows ook bedrijfsuitjes, teamtrainingen en workshops. De opleiding tot valkenier duurt circa 2 tot 3 jaar. Die tijd is nodig om alle technieken onder de knie te krijgen en om een band op te bouwen met de dieren.

Het was een waar spektakel waarbij Marcia en Rob alle aanwezigen een bijzondere ervaring hebben gegeven!

 

 

<toon alle berichten