Menu

Mini-symposium 'Schoolverzuim door ziekte?!'

11 oktober 2017

In de huidige maatschappij constateren wij dat er een toename is van jongeren die vanwege gezondheidsklachten school verzuimen. Met zijn allen streven we ernaar om leerlingen met gezondheidsklachten of leerlingen die langdurig ziek zijn zo goed mogelijk deel te laten nemen aan het onderwijs. 

We constateren dat het voor regulier onderwijs vaak moeilijk is om ‘een weg terug naar school’ te vinden bij deze doelgroep. Daarom organiseert Adelante op woensdag 1 november samen met OZL Midden- en Zuid-Limburg en Educatieve voorziening Maastricht UMC+ het mini-symposium ‘Verzuim door ziekte?!’.

Deze middag is georganiseerd voor zorgcoördinatoren, leerplichtambtenaren, VSV makelaars, GGD, medewerkers Samenwerkingsverband, Begeleiders Passend Onderwijs, Schoolmaatschappelijk werk, Expertiseteams Jeugd (gemeente) en andere geïnteresseerden.

Interesse om deel te nemen? Hier vind je meer informatie. Samen zorgen wij voor een interessante en leerzame middag!

<toon alle berichten