Menu

Jason Humblet vertelt over zijn ervaring met het Adelante Sportloket

5 oktober 2017

Jason Humblet (22) reed in 2016 naar zijn werk. Wat er is gebeurd weet hij niet meer maar hij werd gevonden door de burgemeester van zijn dorp, in zijn auto tegen een boom. Na drie weken coma werd hij wakker en kon hij bijna niets meer. Jason heeft traumatisch hersenletsel. Ondanks dat bleef hij positief en zijn drang weer te gaan bewegen hielp hem op de been.

Jason: “Van het ongeluk kan ik me niets meer herinneren, alleen dat ik ging werken. In het ziekenhuis lag ik drie weken in coma en toen ik wakker werd kon ik haast niets. Niet spreken, niet lopen; wel herkende ik de mensen die ik zag. Na een route van Sittard naar Genk, van Genk naar Maastricht en vanuit Maastricht naar Adelante kon ik eindelijk aan mijn revalidatie beginnen.

Ik kwam liggend binnen, ging zo ook naar de eetruimte. Ik kreeg het avondeten op bed en zat in een passieve rolstoel. Ik moest echt wennen maar ik wilde vooral meer kunnen bewegen; weer lopen en sporten. Opstaan vanuit zit werd mijn eerste doel; dan had ik iets om naar uit te kijken. Bewegen voelde goed en vond ik leuk. Het gaf mij motivatie en drive voor meer; ik had een doel. Ik begon met loopscholing en opstaan. Later ook zwemmen, trampelen, valtraining. Ik was ook  bij het Adelante Sportloket waardoor er steeds meer  staande activiteiten op mijn rooster kwamen zoals tafeltennis en hemispelgroep (staande en lopende beweegactiviteiten in een groepje, red.) en de sportgroep.

Lees meer.

<toon alle berichten