Menu

Drukbezochte clinic stoelyoga

16 oktober 2017

Afgelopen week vond er vond er een clinic stoelyoga plaats voor revalidanten van Adelante. In de volksmond wordt stoelyoga ook wel zittende yoga genoemd. Er waren maar liefst 20 geïnteresseerden; ex-revalidanten én en huidige revalidanten. 

Er waren deelnemers die ervaring hadden met yoga, maar die het lastig vinden om naar de grond te knielen of weer overeind te komen. Maar er waren ook deelnemers zonder ervaring die graag kennis wilde maken met stoelyoga. 

Veel positieve gevolgen
Yoga op de stoel is een rustige vorm van yoga waarbij alleen zittend op een stoel houdingen worden uitgevoerd. Ook wordt er gewerkt met ademhaling en meditatie. Het doel is om je lichaam en adem op een nieuwe manier te leren kennen. Iedereen kan leren om de adem te gebruiken om beter te slapen, beter met pijn om te gaan en rustiger te worden. Alle ademtechnieken kunnen ook zelfstandig beoefend worden. Zo kan een uurtje yoga per week veel positieve effecten teweeg brengen in uw hele leven.

Yoga is voor iedereen!
Iedereen kan ongeacht zijn of haar lichamelijke beperkingen leren om zichzelf en het lichaam te ontspannen. Daar draait het om, innerlijke rust vinden. Leren omgaan met de uitdagingen in ons dagelijks leven.

Gratis proefles
Wilt u ook eens een les stoelyoga meedoen? Kom dan bij onze nieuwe groep, elke maandag van 13.30 - 14.30 uur. U kunt vrijblijvend en gratis een keer meedoen! Aanmelden kan via het inschrijfformulier dat te krijgen is bij het Patiënten Service Bureau van Adelante in Hoensbroek. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het Adelante Sportloket via 045 - 528 21 83 om een afspraak te maken voor een gratis proefles. De kosten voor stoelyoga bedragen €22,85 per maand. 

Bekijk de foto's van de clinic in het fotoalbum rechtsboven op deze pagina. 

<toon alle berichten