Menu

Adelante experimenteert met computergestuurde cognitieve training na hersenletsel

18 oktober 2017

Binnen Adelante experimenteren de cognitief trainers van behandelteam NAH-neurologie de komende maanden met computergestuurde cognitieve training. Verschillende softwaremodules van RehaCom maken het mogelijk om cognitieve taken op het gebied van o.a. geheugen, waarneming en aandacht te trainen. 

Enkele patiënten met hersenletsel zullen de computergestuurde training in drie sessies uitproberen onder begeleiding van de cognitief therapeut, afgewisseld met de gebruikelijke 'pen en papier' oefeningen. We hopen in deze periode meer inzicht te krijgen in de cliëntervaringen met computergestuurde cognitieve training en de gebruikersvriendelijkheid van het softwareprogramma in deze doelgroep.

De computergestuurde training heeft als mogelijke voordelen dat de moeilijkheid van de taken zich direct aanpast aan de (vorderende) prestaties van de cliënt en daarbij is het simpelweg leuker om te doen. Dit laatste en het inzicht in de eigen vooruitgang kan de motivatie en het emotioneel welbevinden van cliënten ten goede komen.

Voor meer informatie over de pilot met computergestuurde cognitieve training bij hersenletsel kun je contact opnemen met Simone Sep, onderzoekscoördinator hersenletsel van Adelante Kenniscentrum.

Hersentraining NAH

<toon alle berichten