Menu

Wereld Fysiotherapie Dag

8 september 2016

Vandaag, donderdag 8 september, is het Wereld Fysiotherapie Dag. Wist u dat elk jaar meer dan drie miljoen Nederlanders gebruik maken van een fysiotherapeut? 

Fysiotherapeuten spelen een sleutelrol om mensen met of zonder klachten in beweging te krijgen en te houden. Bewegen is aantoonbaar zeer effectief voor het ontwikkelen en behouden van een goede gezondheid en goede participatie in de maatschappij. Deze boodschap zenden alle fysiotherapeuten vandaag, 8 september, uit tijdens Wereld Fysiotherapie Dag.

Waarom fysiotherapie?
Een fysiotherapeut behandelt mensen die moeite hebben met bewegen, bijvoorbeeld door pijn in spieren of gewrichten, een verkeerde houding of een blessure. Een fysiotherapeut kan het lichaam beter laten functioneren en kan pijn verminderen. Fysiotherapeuten geven advies en oefeningen, en indien nodig passen ze manuele technieken toe. Adviezen kunnen gaan over houding en over actief blijven ondanks beperkingen. Oefeningen kunnen bedoeld zijn om de spieren soepeler te maken. Voor sommige oefeningen zijn apparaten nodig, andere oefeningen kun je zonder apparaten thuis doen. Masseren doen fysiotherapeuten alleen als het nodig is om de klacht te behandelen.

Adelante & fysiotherapie
Adelante heeft diverse gespecialiseerde fysiotherapeuten in dienst die tijdens een revalidatietraject cliënten begeleiden. Hiernaast biedt Adelante groepsbehandelingen fysiotherapie aan voor volwassenen met chronische aandoeningen zoals multiple sclerose (MS), reuma, fibromyalgie, Parkinson, COPD en hartfalen. Tijdens de behandelingen leert u omgaan met uw lichamelijke beperking in het dagelijks leven, door middel van medische fitness en/of medische trainingstherapie. De Wereld Fysiotherapie Dag legt nog extra nadruk op het belang van fysiotherapie voor de kwaliteit van leven van een bijzonder grote groep mensen. 

<toon alle berichten