Menu

Week van de Alfabetisering

8 september 2016

Van 5 t/m 11 september brengt heel Nederland via inspirerende activiteiten laaggeletterdheid onder de aandacht van zo veel mogelijk mensen tijdens de Week van de Alfabetisering. 

2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer. En daardoor met het begrijpen van informatie. Informatie die nodig is om goed mee te kunnen doen in onze samenleving. Het aantal mensen dat laaggeletterd is groeit nog steeds.

Ieder jaar in de week rond Wereldalfabetiseringsdag op 8 september, roept Stichting Lezen & Schrijven heel Nederland op om activiteiten te organiseren rond taal en scholing. Via de duizenden evenementen maken buurtgenoten, vrijwilligers, scholen, kinderen, opa’s, oma’s, bedrijven en organisaties meer mensen bewust van de noodzaak om mensen bij te scholen. 

Op de website www.weekvandealfabetisering.nl staan alle activiteiten die in Nederland plaatsvinden in het kader van deze week. Alleen al in Limburg vinden maar liefst 87 activiteiten plaats op het gebied van alfabetisering. Denk hierbij aan voorleesochtenden, taallunches, gedichtenwedstrijden en digicafés. Laat u inspireren en doe mee!

<toon alle berichten