Menu

Watersportweek 2016 voor revalidanten op Loosdrechtse plassen

15 september 2016

Van maandag 19 t/m vrijdag 23 september 2016 brengen 17 revalidanten van verschillende afdelingen van Adelante plus zes begeleiders de week door op de Loosdrechtse Plassen. De Watersportweek wordt elk jaar in september georganiseerd door medewerkers van Adelante volwassenrevalidatie. 

Elke revalidant is geselecteerd vanuit het team met een ander doel. Deze persoonlijke doelen zijn vaak heel uiteenlopend; grenzen verleggen of juist grenzen leren respecteren, vertrouwen krijgen in eigen mogelijkheden, angst overwinnen, leren deel te zijn van een groep, het organiseren en plannen van activiteiten, het in de kliniek geleerde durven in praktijk te brengen, kennis maken met een (nieuwe) sport, een doorbreking van een soms lang revalidatietraject, het genieten van het in de buitenlucht actief zijn, onderlinge gesprekken, elkaar helpen waar nodig.

Aftrap
De Watersportweek is onlangs afgetrapt met een informatiebijeenkomst in restaurant de Oase bij Adelante in Hoensbroek. De groep kon voor het eerst met elkaar kennismaken en er werd verteld hoe de week er ongeveer uit zal zien. Revalidanten en familieleden kregen een film te zien van een Watersportweek van twee jaar geleden. Op deze manier werden spanning en vraagtekens weggehaald. Elien Heijen, bewegingsagoog/sportconsulente en één van de organisatoren, vertelt: “vaak is het voor de revalidant pas de eerste keer, nadat ze bij Adelante zijn gekomen, dat ze buiten de deuren van het revalidatiecentrum treden. Elke keer weer zie je dat de revalidanten op een ongedwongen manier hun grenzen verleggen. Ze vergeten als het ware hun beperkingen. Het is boeiend om te zien dat de revalidanten in deze week weer vertrouwen in hun eigen mogelijkheden krijgen. De groep is enthousiast en heeft er zin. Ze kijken erg uit naar maandag 19 september!”

<toon alle berichten