Menu

NZa, RN en ActiZ brengen werkbezoek aan Adelante

20 september 2016

Gister, maandag 19 september, hebben de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Revalidatie Nederland (RN) en ActiZ (organisatie van zorgondernemers) een werkbezoek gebracht aan Adelante. Het doel van de bezoekers was om over bepaalde zaken meer inhoudelijke informatie te verkrijgen en tevens alles in de praktijk te zien bij Adelante. Dwarslaesie met beademing, onze stepped care approach, het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie en het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg kwamen aan bod. 

Voorzitter van de Raad van Bestuur van Adelante, Jean-Paul Essers, heette de gasten welkom en gaf een introductie over Adelante onder het genot van een lunch. Vervolgens werd er door diverse medewerkers van Adelante inhoudelijk ingegaan op onze behandelmodules, stepped care (in samenwerking met Cicero), CVA en netwerk pijn. Ook kwamen de toeslagen voor hoge dwarslaesie met ademhalingsondersteuning aan bod.

Hierna volgde een rondleiding over ons nieuwe behandelplein en werd er door Anke Verlouw en Yvette van Horn (revalidatieartsen) verteld over onze innovatieve aanpak. Ook werd er een uitgebreid bezoek gebracht aan de dwarslaesieafdeling, afdeling 1 van het beddenhuis. Hier volgde naast een rondleiding, inhoudelijke informatie over (hoge) dwarslaesies en werden er twee dwarslaesiecliënten bezocht, met ieder een eigen verhaal. Het bezoek aan het beddenhuis werd afgerond met een bezoek aan een jonge cliënt met een hoge dwarslaesie die 24-uursbeademing krijgt; bijzondere zorg die Adelante als één van de weinige centra kan bieden. De bezoekers waren erg geïnteresseerd en positief. Een mooie veelzijdige middag voor alle betrokkenen.      

Werkbezoek NZa, RN en ActiZ

<toon alle berichten