Menu

Kunst bij Adelante: 'DOORgaan' van Lou Thissen

17 september 2016

Gister tijdens de officiële openingshandelingen van het nieuwe Adelante Hoensbroek, werd het beeld 'DOORgaan' van Lou Thissen onthuld door Rob ’t Hullenaar en Karin Faber van de Raad van Toezicht van Adelante. Het prachtige symbolische beeld kreeg een ereplek op het gloednieuwe voorterrein bij de hoofdingang van Adelante in Hoensbroek. 

Geplaatst in 1997, herplaatst medio september 2016 (in het kader van de verbouwing/herindeling voorterrein). Een kunstwerk dat terug knokken uitdrukt. Een bronzen figuur, noch mannelijk, noch vrouwelijk. Een symbool voor alle mensen die in Hoensbroek komen. De figuur maakt vanuit de opening van een gebogen vlak een springende beweging naar voren, naar de toekomst. De groen gepatineerde achterkant verbeeldt de schaduwzijde. De kracht en de dynamiek die het beeld uitstraalt zijn volgens de kunstenaar precies de twee begrippen die hem doen denken aan een moeizaam, maar geslaagd revalidatieproces. Door te knokken kun je je ontworstelen aan de schaduwkant van dat fatale moment in je verleden. De toepasselijke titel 'DOORgaan' is bedacht door verpleegkundige Ilse Brouwer. Een bijzonder mooi en passend kunstwerk dat daarom een prominente plek heeft gekregen.

 

DOORgaan

<toon alle berichten