Menu

Kunst bij Adelante: 'De ontplooiing’ van Wu Ching Ju

12 september 2016

Vrijdag aanstaande is het eindelijk zover; de grote (her)opening van Adelante in Hoensbroek. De grootschalige verbouwing is ten einde… en dat vieren we! Genodigden zijn van harte welkom voor een rondleiding en bijzondere onthulling. In het kader van de heropening zijn een heel aantal kunstwerken binnen en buiten bij Adelante in Hoensbroek (terug)geplaatst. Elk werk heeft zijn eigen verhaal, passend bij zijn plekje, passend bij Adelante. Met dank aan de Kunstcommissie van Adelante! In aanloop naar de opening zullen we een aantal kunstwerken uitlichten. 

Vandaag ‘De ontplooiing’ van Wu Ching Ju

Locatie: ingang bestuurscentrum (gebouw S)

Geplaatst: In het kader van het 20-jarig bestaan van het voormalig iRv (instituut Revalidatie vraagstukken, op de plek waar nu het bestuursgebouw staat) is opdracht gegeven door directeur Wim van den Heuvel om iets van blijvende betekenis te maken. Teruggeplaatst (na verbouwing): september 2016, voor de ingang van het bestuurscentrum.

Betekenis: Het iRv hield zich bezig met activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van mensen met een functiebeperking. Hoe breng je dit in beeld? Wat roept het op? Voor dit kunstwerk heeft de kunstenaar inspiratie opgedaan bij het iRv zelf. Zij heeft het centrum bezocht en alles tot en met de huisstijl bekeken. Een duidelijk terugkerend element in het beeld is dan ook de eivorm die in de huisstijl was verwerkt. Het verbeeldt op fraaie wijze de missie/visie van het toenmalige iRv. De mens die door een functiebeperking tijdelijk is ingesloten en zich via ruimte en eigen kracht losmaakt om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen. De vleugels benadrukken daarbij het ontstijgen aan het omhulsel. De Kunstcommissie vond dit werk nog steeds ontzettend sterk en bijzonder goed passen bij de missie van Adelante: haal het beste uit jezelf! Het heeft dan ook een prominente plek gekregen voor het bestuurscentrum.

Over de kunstenaar: Wu Ching Ju is van oorsprong Taiwanees en woont sinds 1993 met haar gezin in het Limburgse Beek. Zij heeft zich met name toegelegd op sculpturen en tekeningen. Haar unieke stijl laat een sterke traditie zien. Veel van haar werk is gebaseerd op oude Chinese verhalen.

Kunstwerk De Ontplooiing

<toon alle berichten