Menu

Een aanrijding die alles veranderde voor Imke (15) en haar zus Larissa (19)

1 september 2016

Twee zussen, twee hartsvriendinnen: Larissa (19) en Imke (15) Dirven uit Maasbree. Dinsdag 30 juni 2015 was de dag dat hun leven drastisch veranderde. Imke werd op weg van school naar huis op haar fiets aangereden door een vrachtwagen en overleefde het ongeval op het nippertje. Ze heeft een zeer ernstige NAH (niet-aangeboren hersenletsel) overgehouden aan het ongeval, waardoor ze zwaar beperkt is. Bewegen en communiceren is niet of nauwelijks mogelijk. Imke verblijft inmiddels al geruime tijd op de klinische kinderrevalidatieafdeling van Adelante, de Valkhorst in Valkenburg.

Larissa staat als zus aan de zijlijn: “Je wilt je zusje helpen, maar hoe? Je wilt iets doen, maar wat?” Larissa besloot een boekje voor haar zusje te maken om haar op een eenvoudige wijze te vertellen wat er gebeurd is. Maar ook om andere broertjes en zusjes die zich in gelijksoortige situaties bevinden een hart onder de riem te steken. Larissa maakte de bladzijdes van het boekje digitaal. Adelante ondersteunt wilskrachtige mensen zoals Imke en Larissa. Wij zijn trots op deze doorzetters die ondanks de zeer moeilijke omstandigheden het beste uit zichzelf én elkaar halen. Wij besloten daarom het boekje te laten drukken; voor Larissa, voor Imke, voor hun familie, vrienden en andere geïnteresseerden maar ook voor andere zusjes en broertjes van (toekomstige) cliënten.

Lees het bijzonder heftige verhaal van Larissa en Imke Dirven, én bekijk het boekje dat Larissa voor Imke maakte.

 

Collage Imke en Larissa

<toon alle berichten