Menu

De Hoogstraat Revalidatie en AxionContinu bezoeken CVA Stepped Care Unit

5 september 2016

De Hoogstraat Revalidatie en AxionContinu (organisatie voor wonen, zorg en revalidatie), beiden uit Utrecht, brachten afgelopen vrijdag een bezoek aan de CVA Stepped Care Unit in Hoensbroek. Samen zijn zij voornemens om een samenwerking rond de revalidatie van CVA patiënten op te zetten. De bezoekers waren erg enthousiast over onze afdeling. 

Wilma Jentink, namens de Utrechtse delegatie: “Onze rit naar Zuid Limburg bleek erg de moeite waard te zijn. We zijn allen geïnspireerd geraakt door de wijze waarop de Stepped Care Unit CVA is georganiseerd. Het laat zien dat het mogelijk is om vanuit de inhoud een droom vorm te geven. De beste zorg, op de juiste plaats en op het goede moment, daar gaat het om. We hoorden veel voorbeelden van hoe er steeds naar gezocht is om elkaar vanuit de eigen expertise (MSR en GRZ) aan te vullen, en dat patiënten hier baat bij hebben. Er werd door het hele team steeds gedacht in oplossingen, met ruimte voor leren en experimenteren. Het ondernemerschap dat hieruit spreekt, geeft energie. Dat nemen wij met plezier mee terug naar Utrecht! Nogmaals dank voor de gastvrijheid en van harte welkom in Utrecht!”

Wat is de CVA Steppend Care Unit?
De CVA Stepped Care Unit is een samenwerkingsverband van Adelante en Cicero Zorggroep. De gezamenlijke revalidatieafdeling in Hoensbroek voor patiënten die herstellen van een CVA (beroerte) zorgt ervoor dat patiënten niet te lang in het ziekenhuis op een (klinische) revalidatieplek hoeven te wachten en snel met therapie kunnen starten. De krachtenbundeling van beide zorgorganisaties zorgt ervoor dat patiënten na een beroerte gemiddeld tien dagen korter in het ziekenhuis hoeven te blijven. En zo veel sneller kunnen starten met revalidatie. Dit laatste, zo wijst onderzoek uit, vergroot de kans op herstel aanzienlijk.

<toon alle berichten