Menu

Handbikers weer van start op Geulhemmerberg

11 augustus 2016

Op zondag 21 augustus 2016 vormt de Geulhemmerberg weer het toneel voor handbikers die deelnemen aan de Adelante Challenge. Onder het motto ‘grenzen verleggen’ gaan zij de strijd met en tegen elkaar aan.

Stichting Adelante Challenge, die de handbikewedstrijd voor de 4e keer organiseert, werkt hierin samen met wielervereniging BergCriterium uit Berg en Terblijt. Door de combinatie van handbike- met wielerwedstrijd wordt sport voor valide en mindere valide personen op een mooie manier geïntegreerd.

Het parcours

Het parcours van de wielerwedstrijd en de Adelante Challenge ligt op en rond de Geulhemmerberg in Berg en Terblijt. Elke ronde heeft een lengte van 3 kilometer en gaat langs Geulhemmerweg, Langen Akker, Brakkeberg en Wolfsdriesweg. De finish is op de Geulhemmerberg.

 

Programma 21 augustus

  • 10.00 – 11.30 uur: wielrennen amateurs BergCriterium, start en finish Geulhemmerberg
  • 11.45 – 13.30 uur: handbikers Adelante Challenge, start Onderstestraat 29, Houthem, finish Geulhemmerberg
  • 14.00 – 16.30 uur: wielrennen Topjunioren BergCriterium, start en finish Geulhemmerberg

 

Stichting Adelante Challenge en BergCriterium

Het doel van stichting Adelante Challenge is het maximaliseren van beweeg- en sportmogelijkheden voor in- en mindervalide personen om daarmee hun deelname aan onze maatschappij te optimaliseren. Dat mensen met een soms forse beperking op hoog niveau kunnen sporten, roept veel waardering op. Het BergCriterium is een echte klassieker aan het worden waarin prominente profwielrenners zoals Marianne Vos en Eric Dekker de basis hebben gelegd voor hun latere carrière.

<toon alle berichten