Menu

Grenzen verleggen met de Wellspect Outdoor Challenge

29 augustus 2016

Vandaag, maandag 29 augustus, is de eerste editie van de Wellspect Outdoor Challenge. Deze sportieve uitdaging is speciaal voor (ex-)revalidanten van Adelante georganiseerd door Wellspect HealthCare.

Een rolstoelklimparcours of –tokkelbaan, een avonturentocht, schieten met een kruisboog of luchtbuks, insecten eten of een bushcraft vuurspel; vandaag is alles mogelijk vanuit de rolstoel.

Afdeling bewegingsagogie van Adelante in Hoensbroek is benaderd om deze dag samen met Wellspect te organiseren en vorm te geven. Na akkoord van de betreffende artsen zijn zoveel mogelijk (ex-)revalidanten van de afdeling dwarslaesie benaderd om mee te doen aan deze dag. Maar liefst 17 (ex-)revalidanten hebben zich aangemeld voor deze eerste editie. Als belangrijkste reden werd aangegeven het verleggen van de grenzen. Ook leert men deze dag grenzen respecteren, vertrouwen krijgen in eigen mogelijkheden en het beter kunnen omgaan met de rolstoel op verschillende ondergronden.

We vertrekken vandaag met een grote touringcar vanuit Adelante in Hoensbroek naar Goirle waar het Klim & Avonturenbos bij Natuurpoort de Roovertsche Leij ligt. Hier zullen we drie grensverleggende activiteiten uitvoeren. Foto’s vindt u op onze Facebookpagina.

<toon alle berichten