Menu

"Langzaam keerde het vertrouwen in mijn lijf terug"

25 juli 2016

Deze week in onze rubriek 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook Jan Bronzwaer uit Heerlen. Jan had jarenlang last van hartritmestoornissen en volgde een hartrevalidatietraject bij Adelante in Hoensbroek. 

"Meer dan 20 jaar had ik last van hartritmestoornissen. Na een hartoperatie werden de klachten intenser. Ik durfde niets meer en verkrampte haast in mijn leven. Revalidatie bij Adelante had een positieve uitwerking. Ik merkte dat mijn lichaam genas. Maar vooral ook merkte ik dat bewegen goed voor mij was – dat gevoel kende ik niet. Langzaam keerde het vertrouwen in mijn lijf terug en werd ik sterker. Na mijn revalidatie ben ik bij Adelante blijven sporten. Een keer in de week zwem ik en ik sport met de cardiogroep. Dit is een hechte club waarin ook nieuwe leden zich snel thuis voelen. We zitten gewoon allemaal in hetzelfde schuitje. Dat schept een band. Samen sporten we met veel plezier. Daar wil ik nooit meer mee stoppen."

Meer informatie over hartrevalidatie bij Adelante.

Meer informatie over sport & bewegen bij Adelante.

 

Jan Bronzwaer_header

<toon alle berichten