Menu

Beter leven door oncologisch revalidatietraject

28 juli 2016
Petra Heerings was 31 jaar toen ze in 2011 een kwaadaardig knobbeltje in haar borst ontdekte. Na veel en heftige chemobehandelingen was ze ‘schoon’ en pakte ze haar leven weer op. Helaas was dit van korte duur. Zo’n anderhalf jaar geleden bleek Petra diverse uitzaaiingen te hebben en niet meer te kunnen genezen. Naast een zwaar behandeltraject volgde Petra een oncologisch revalidatietraject bij Adelante. En met succes. “Ik heb mijn leven weer deels teruggekregen”.

Petra woont samen met haar man Ivo (waarmee ze al 15 jaar getrouwd is) en twee dochters en een zoon van 8, 10 en 12 jaar in Hoensbroek. Ze vertelt: “In januari 2011 ontdekte ik een knobbeltje in mijn borst. Na een mammografie, echo en een biopt bleek het kanker. Gelukkig had ik geen uitzaaiingen.” Een amputatie, vele chemobehandelingen en ziekenhuisopnames volgden. “Doodziek werd ik van die chemo. Maar het sloeg aan. Na zeven chemobehandelingen en een jaar immuuntherapie kon ik verder met hormoontherapie en kreeg ik een borstreconstructie. Ik voelde me al snel weer best oké. Na een jaar was ik weer volledig aan het werk.”

“Tijdens een dagje Efteling begin 2015 kreeg ik ontzettende pijn aan mijn heup. Zo erg dat ik niet meer kon lopen. Al snel bleek dat het goed mis was. Er zat een uitzaaiing van zo’n 8 cm in mijn heup waardoor mijn bot aan het scheuren was. Ik werd bestraald. Na twee à drie maanden ging het weer goed met me. Na een fijne zomervakantie moest ik tijdens een controle bloed laten prikken en een scan laten maken. Toen bleek ik meer dan twintig uitzaaiingen in mijn lever te hebben. Vanaf dat moment werd mijn behandeling een palliatieve behandeling (niet meer genezend, red.). Een enorme klap”.

Lees Petra's hele verhaal.

 

Petra Heerings_header

<toon alle berichten