Menu

Arbeid en participatie binnen de medisch specialistische revalidatiezorg

18 juli 2016

Een brug bouwen tussen twee werelden, hoe doe je dat? In dit geval gaat het om de brug tussen revalidatie en het bedrijfsleven. Adelante Arbeid vroeg dit tijdens een informele bijeenkomst op de Schinvelderhoeve in Schinveld aan revalidatieartsen van Adelante en aan bedrijfsartsen.

Om de fundamenten van de brug aan te leggen is het noodzakelijk meer te leren over deze twee werelden. Daarom heeft een revalidatiearts van Adelante verteld over de rol en de context van de revalidatiegeneeskunde. Een bedrijfsarts heeft aan de revalidatieartsen meer uitleg gegeven over het werkveld van de bedrijfsgeneeskunde.

Op basis van deze informatie en alle specialistische kennis van de aanwezigen, werd de discussie opgestart. Door stellingen ontstond meer inzicht over verschillen maar vooral over overeenkomsten in het werkveld van beide specialismen. Over één ding waren de aanwezigen het zeker eens: goede en tijdige communicatie tussen revalidatiearts en bedrijfsarts is van groot belang. Hierover heeft men concrete afspraken gemaakt zodat er een win-winsituatie ontstaat voor alle betrokkenen.

Bijeenkomst arbeid en artsen

<toon alle berichten