Menu

"Adelante heeft mij mijn leven teruggegeven"

11 juli 2016

Deze week in de rubriek 'Het Gezicht van Adelante' op onze Facebookpagina Evie Bruggenwert. Evie heeft diabetes type 1 en is hiervoor intern behandeld bij Adelante in Valkenburg.

"Adelante heeft mij mijn leven teruggegeven. Mijn diabetes was mijn struikelblok. Ik deed alsof het niet bestond en hield daardoor geen rekening met mijn lijf. Elke opmerking van mijn ouders liep uit op een confrontatie. Hierdoor konden zij mij ook niet helpen. Bij Adelante hebben we die negatieve cyclus doorbroken. Het belangrijkste is dat ik eindelijk geaccepteerd heb dat ik diabetes heb. Meteen al op de eerste dag dat ik in Valkenburg was voelde ik de opluchting. Het was afgelopen met die energieloze dagen. Ik heb geleerd om koolhydraten te tellen, ik sport veel, we communiceren weer in het gezin en dit jaar doe ik eindexamen. Het gaat gewoon goed met mij en met ons." 

Lees alle informatie over Evie en de behandeling van diabetes.

 

Evi Bruggenwert

<toon alle berichten