Menu

Sintermeertencollege neemt deel aan Adelanteloop

9 juni 2016

Morgen, vrijdag 10 juni, vindt de Adelanteloop plaats in Hoensbroek. Een hardloopwedstrijd met verschillende afstanden voor verschillende doelgroepen. Dit jaar nemen voor het eerst ruim 160 tweedejaarsleerlingen van het Sintermeertencollege uit Welten (Heerlen) deel aan de Adelanteloop. 

De wedstrijd vindt plaats op het terrein van Adelante, Zandbergsweg 111 in Hoensbroek. Het parcours, bestaande uit rondes van 2 km, voert over de paden op het Adelante-terrein en gaat ook even van het terrein af. De start en finish bevinden zich vlakbij het terras van Restaurant De Oase.

IRun2BFit
Het Sintermeertencollege neemt deel aan het project ‘IRun2Bfit’ genaamd, dat helpt jongeren bewust te worden van een gezonde levensstijl. Het project is een samenwerking tussen de lessen lichamelijke opvoeding en biologie. Theorie- en praktijklessen bij biologie, gecombineerd met les in loopvormen bij lichamelijke opvoeding. Om te trainen heeft de school onder andere een biatlon uitgezet en een ademhalingsloop, waarbij leerlingen ervoeren wat er met de ademhaling gebeurt bij inspanning. In acht weken tijd is toegewerkt naar de grote finale, morgen om 18.00 uur: een 4 kilometer run tijdens de Adelanteloop. Wij wensen alle leerlingen heel veel succes morgen!

Gerard Nijboer moedigt aan
Meer informatie over IRun2BFit is te vinden op de website van het project dat een initiatief is van Gerard Nijboer (voormalig succesvol marathonloper). Hij zal vrijdag ook aanwezig zijn om de deelnemers aan te moedigen en de prijzen uit te reiken.  

 

<toon alle berichten