Menu

Onvergetelijke avond voor (ex-)dwarslaesierevalidanten

8 juni 2016

Gisteravond, dinsdag 7 juni, was het eindelijk zover. Na een lange voorbereiding bezochten 37 (ex-)revalidanten van de dwarslaesieafdeling, 33 introducés en 52 medewerkers de toepasselijke toneelvoorstelling Intouchables* in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. 

Na maanden van voorbereiding was gister de grote dag. En wat voor een dag! De organisatie verliep heel goed, de voorstelling was mooi en indrukwekkend en de ontvangst was geweldig. Hoofdrolspelers Huub Stapel en Cyriel Guds verrasten de Adelante bezoekers met een persoonlijk onthaal. Een onvergetelijke avond! Grote dank voor iedereen die deze avond mogelijk heeft gemaakt.   

* Intouchables is een Franse film uit 2011 waar nu een toneelstuk van gemaakt is. Intouchables, ‘onaanraakbaren’, vertelt het waargebeurde verhaal van de ontroerende ontmoeting tussen twee werelden. De schatrijke Philippe, die door een val bij het paragliden een hoge dwarslaesie heeft opgelopen, vecht tegen een leven van verzorging, medelijden en passiviteit. De straatarme Driss, die zijn leven lang nog niet een echte baan heeft gehad, vecht tegen een leven van uitzichtloosheid, criminaliteit en gevangenisstraf. Driss wordt de persoonlijk verzorger van Philippe. Ze zoeken samen het avontuur, leren van elkaar en ontdekken ieder op een heel eigen manier de liefde. Ze maken dingen mee, die ze nog nooit eerder meegemaakt hebben. Ze genieten en hebben pijn. Ze leven.

 

Intouchables

<toon alle berichten