Menu

Unieke handbikebaan in dé wielerprovincie van Nederland

31 mei 2016

Handbiken in een veilige wieleromgeving. Vanaf september kan het, bij Adelante in Hoensbroek. Dat kondigden Adelante en Sunrise Medical aan op de Support beurs in Utrecht. Samen gaan zij zich de komende jaren inzetten om de paracycling sport in Nederland en de Euregio verder te ontwikkelen.

Handbiken biedt ongekende voordelen voor mensen met een motorische beperking en helpt participatie bevorderen, daarvan zijn Adelante en Sunrise Medical overtuigd. En daarom brengen zij hun ervaring en expertise nu samen in een uniek wielerbaanproject.

Voor elk niveau
De nieuwe wielerbaan gaat integraal onderdeel uitmaken van de sport- en zorgomgeving van Adelante en biedt uitgebreide faciliteiten voor handbikers op elk niveau, van recreatieve sporter tot topatleet. Ook mensen die een handbike willen testen kunnen straks in Hoensbroek terecht.

Ambassadeur
Mischa Hielkema, tophandbiker in de H3-klasse en lid van het team Sunrise, wordt ambassadeur van het project. “Dit is een geweldig initiatief. Ik weet uit persoonlijke ervaring hoe handbiken je kan helpen fit te worden en het beste uit jezelf te halen. Die kans willen we zoveel mogelijk mensen bieden.” 

De handbikebaan wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Gemeente Heerlen en Gemeente Voerendaal.

 Logo Prov Limburg Gesubsidieerd Door (kleur)

_DSC9325

<toon alle berichten