Menu

Nieuwe opnamemogelijkheden Woontraincentra

9 mei 2016

Adelante begeleidt kinderen/jongeren met een beperking in alle fasen van de 
kindertijd en jeugd. Om de jongere op de laatste, belangrijke stap naar zelfstandigheid voor te bereiden heeft Adelante het ‘woontrainen’ ontwikkeld: een ideale tussenstap voor wie de stap van thuis naar zelfstandig wonen (nog) te groot is. Jongeren ontwikkelen vaardigheden en leren hun eigen keuzes te maken in zogenaamde Woontraincentra (WTC's). De regie over hun leven te nemen. Hun eigen boontjes te doppen. En ouders leren hun kind los te laten. In onze WTC's is plek!

Villa Franca Heerlen:
Momenteel zijn er twee kamers beschikbaar waarvoor we nieuwe geïnteresseerden aan het screenen zijn. We verwachten dat er in de nabije toekomst nog een paar plekken vrij komen doordat meerdere jongeren binnenkort de overstap gaan maken naar zelfstandig wonen. Jongeren die hun zelfstandigheid willen vergroten op huishoudelijk, maatschappelijk, sociaal en persoonlijk gebied en daarbij een beperkte hoeveelheid zorg (verpleging) nodig hebben, kunnen hier terecht. Denk hierbij aan jongeren met spasticiteit, spierziekte of chronische aandoeningen.


Villa Franca Geleen:
Momenteel zijn er vier kamers beschikbaar. Jongeren die hun zelfstandigheid willen vergroten op huishoudelijk, maatschappelijk, sociaal en persoonlijk gebied. Daarnaast kan er behoeft zijn aan aansturing op het gebied van ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) of beperkte ondersteuning hierbij. Deze kamers zijn niet toegankelijk voor jongeren met een elektrische rolstoel. De volgende ziektebeelden komen voor: halfzijdige verlamming, spierziekte, NAH, chronische ziekten.

Villa Franca Roermond:
We hebben nog steeds de ambitie om een derde Villa Franca te openen in Roermond, maar de aanmeldingen hiervoor stagneren op dit moment. Daardoor hebben we besloten om pas te starten in Roermond zodra we zes cliënten hebben die kunnen starten met woontrainen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marlies Gardeniers, zorgbemiddelaar van Service Bureau Kinderen van Adelante in Valkenburg, tel. 045-5282681.

 

Villa Franca Geleen

<toon alle berichten