Menu

Marianne Thyssen over Euro-Chess

2 mei 2016

Marianne Thyssen, Europees Commissaris voor Werk, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit over Euro-Chess 2016.

"Euro-Chess 2016 is een schaaktoernooi dat uniek is in zijn soort. Het brengt jongeren uit 7 Europese lidstaten, met verschillende achtergrond en lichamelijke capaciteit, met elkaar in contact. De gemeenschappelijke passie voor de schaaksport verbindt de deelnemende jongeren en geeft hen de kans om de diversiteit van Europa te ontdekken en zichzelf verder te ontplooien. Zonder meer een verrijkende en boeiende ervaring. Met dit initiatief leveren de Euro-Chess Foundation en Adelante een lovenswaardige bijdrage aan de interculturele jongerendialoog en aan de maatschappelijke inclusie in Europa. Mensen samenbrengen over alle denkbare grenzen en hindernissen heen, is de essentie van waar het in Europa om draait. Ik verleen dit waardevol project dan ook graag mijn steun en wens de deelnemende jongeren alle succes.”

 

Marianne Thyssen

<toon alle berichten