Menu

Innovatieve aanpak opleiding aios tot revalidatiearts

19 mei 2016

Maximale opleidingsmogelijkheden, continuïteit in het primaire proces én gemak voor de individuele aios. Dat zijn de belangrijkste elementen van de aanpak die Adelante samen met de andere opleidingsinstellingen revalidatiegeneeskunde in OOR ZON (Opleidings- en OnderwijsRegio’s ZuidOost Nederland) heeft ontwikkeld. “Opleiden, zorg en financiële belangen zijn in evenwicht”, vertelt Wip Bakx, een tevreden opleider revalidatiegeneeskunde.

De opleiding tot revalidatiearts in OOR ZON bestaat uit één opleidingscircuit, waar vijf
opleidingsinstellingen aan deelnemen. De aios zijn in dienst van het Kenniscentrum* van Adelante, één van deze vijf instellingen. Van daaruit worden ze gedetacheerd naar de andere opleidingsinstellingen. Gedurende hun hele opleiding hebben aios dus één werkgever. “We wilden voorkomen dat ze in elke instelling weer opnieuw te maken kregen met een ander arbeidscontract met mogelijk andere arbeidsvoorwaarden, andere declaratiesystemen, andere afspraken over cursussen, et cetera,” verklaart Tom Joosten,
manager van het kenniscentrum.

Lees het volledige artikel naar aanleiding van het interview met Yvette van Horn, Wip Bakx en Tom Joosten.

Meer informatie over het Kenniscentrum van Adelante en de opleidingsmogelijkheden.

Artikel SOM

<toon alle berichten