Menu

Dwarslaesierevalidanten bezoeken Intouchables in Theater aan het Vrijthof

31 mei 2016

Bijna is het zover… Aanstaande dinsdag, 7 juni, gaat Adelante naar het theater! Met een groep van 37 (ex-)revalidanten van de dwarslaesieafdeling, 33 introducés en 52 medewerkers zullen ze de toepasselijke toneelvoorstelling Intouchables* bezoeken in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. 

In 2011 bezochten dwarslaesierevalidanten al gezamenlijk de film Intouchables in de bioscoop, toen deze net uitkwam. Ook een bijzonder uitstapje dat heel wat voorbereidingen vergde. Maar met succes, want het werd onvergetelijk. In navolging van dit bezoekje, werd er een bezoek aan het theater op touw gezet.

De organisatie
Het regelen van het theaterbezoek had heel wat voeten in aarde. Entree, plaatsbepaling, toiletbezoek, het is allemaal niet zo eenvoudig met 37 personen met lichamelijke beperkingen. De organisatie, vier Adelante dames (verpleegkundigen en therapeuten van de afdeling dwarslaesie) zagen de moeilijkheden, maar dachten in mogelijkheden. Precies waar Adelante voor staat. Uiteindelijk was Theater aan het Vrijthof in Maastricht het theater dat mogelijkheden bood en heel goed meehielp om een fijne avond voor (oud)cliënten te organiseren.

Alles geregeld
De voorstelling start om 20.00 uur. Via een speciaal opengestelde goed toegankelijke zijingang kunnen Adelante bezoekers het theater betreden. Rij 12 is volledig gereserveerd voor Adelante (plus nog verschillende andere plaatsen). Op deze rij komen de bezoekers via de noodingang het theater binnen, heel praktisch dus. Daarnaast is er meer plaats (breder gangpad), zodat mensen vlot een transfer in en uit de rolstoel kunnen maken. Hiernaast mogen Adelante bezoekers tien minuten eerder het theater in dan overige bezoekers, zodat iedereen voldoende tijd heeft om rustig op zijn plaats te gaan zitten. Eventueel toiletbezoek wordt begeleid door Adelante verpleegkundigen. De pauze wordt doorgebracht in de theaterzaal waar een drankje rond wordt gebracht. Het theater heeft nog een extra mooi gebaar gedaan naar de introducés van de revalidanten: de prijs van de kaartjes is verlaagd van 30 euro naar 10 euro.

Bedankt Theater aan het Vrijthof en dames van de organisatie, wij wensen iedereen een fijne voorstelling!

* Intouchables is een Franse film uit 2011 waar nu een toneelstuk van gemaakt is. Intouchables, ‘onaanraakbaren’, vertelt het waargebeurde verhaal van de ontroerende ontmoeting tussen twee werelden. De schatrijke Philippe, die door een val bij het paragliden een hoge dwarslaesie heeft opgelopen, vecht tegen een leven van verzorging, medelijden en passiviteit. De straatarme Driss, die zijn leven lang nog niet een echte baan heeft gehad, vecht tegen een leven van uitzichtloosheid, criminaliteit en gevangenisstraf. Driss wordt de persoonlijk verzorger van Philippe. Ze zoeken samen het avontuur, leren van elkaar en ontdekken ieder op een heel eigen manier de liefde. Ze maken dingen mee, die ze nog nooit eerder meegemaakt hebben. Ze genieten en hebben pijn. Ze leven.

Media _xll _3623046

<toon alle berichten